Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Ωδή» στο ..ελληνικό δημόσιο από τους New York Times !!!

Το πρωτοσέλιδό τους στα προβλήματα του ελληνικού δημόσιου τομέα αφιέρωσαν οι New York Times, κάνοντας λόγο για διαφθορά «που βγάζει μάτι» και όργιο σπατάλης στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι Έλληνες αξιωματούχοι προσλαμβάνουν τις γυναίκες τους και τους συγγενείς τους στα...
 γραφεία τους, ενώ διευθυντές αγοράζουν... κουρτίνες γραφείων έναντι 38.000 δολαρίων.

Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι τόσοι πολλοί, που κάποιοι από αυτούς δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους, γιατί δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις για να καθίσουν όλοι, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στις απεργίες, ενώ τονίζεται πως αν και έχουν γίνει περικοπές μισθών, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία απόλυση.

Όπως αναφέρουν οι NYT, στο δημόσιο υπάρχει ένας «στρατός υποστηρικτών» της εκάστοτε κυβέρνησης, με τους δημοσίους υπαλλήλους να μετατρέπονται σε υπαλλήλους του κόμματος προεκλογικά και την κάθε οικογένεια, σχεδόν, να περιλαμβάνει κι από έναν, σημειώνεται.

Η κυβέρνηση διαθέτει περίπου 700.000 υπαλλήλους και άλλους 80.000 που δουλεύουν για κρατικές εταιρίες όπως η ΔΕΗ. Πριν από τρεις δεκαετίες, ο αριθμός έφτανε μόλις το ένα τρίτο, αν και πριν από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, το ελληνικό κράτος δεν ήξερε πόσα άτομα απασχολούσε, προσθέτει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου