Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δεν ενεργοποιούνται τα CDS της χρεοκοπίας!

Καθόλη τη διάρκεια της αγωνιώδους προσπάθειας κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειριστεί με επάρκεια... τις επικίνδυνες συνέπειες από την κρίση χρέους της Ελλάδας, στην… ατμόσφαιρα κυριαρχεί η διάχυση μιας φήμης, που κάθε άλλο παρά εκτός πραγματικότητας δείχνει να κινείται.

Η φήμη… ομιλεί περί των τεράστιων συμφερόντων όσων έχουν ποντάρει στα CDS της ελληνικής χρεοκοπίας, προσδοκώντας να εισπράξουν απροσδιόριστα μεγάλα κέρδη από την καταδίκη μιας χώρας και του λαού της σε μόνιμη εθνική δυστυχία.

Οι κερδοσκόποι της αγωνίας των Ελλήνων, που όλοι μπορούν να υποψιαστούν, αλλά κανείς ακόμη δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να τους φέρει αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, και την κοινωνία στης οποίας την αυτοδιάλυση προσβλέπουν, στον βωμό του δικού τους, μεγάλου κέρδους, φέρονται να βρέθηκαν πίσω από τις επίμονες προσπάθειες των αγορών να «γκρεμίσουν» την Ελλάδα.

Πίσω από τις καθυστερήσεις, τις κωλυσιεργίες, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να απαντήσει με πειστικό και μόνιμο τρόπο στην επίλυση του ελληνικού ζητήματος.Πίσω από δημοσιεύματα, κυρίως στα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και από βαθυστόχαστες αναλύσεις οικονομολόγων, περί «βεβαιότητας» αναφορικά με τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Μια μανιώδης προσπάθεια να αντικαταστήσουν την πραγματικότητα με τις… αδηφάγες ορέξεις τους.

Σήμερα, η παραπάνω «πολυεθνική»… παρέα, γνώρισε μια μεγάλη, αν και μάλλον αναμενόμενη ήττα. Η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) ανακοίνωσε, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που προφανώς είχαν θέσει οι… άμεσα ενδιαφερόμενοι και αγωνιούντες, ότι η αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας, δηλαδή το PSI, δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός, και έτσι δεν «ξεκλειδώνουν» τα ασφάλιστρα κινδύνου.

Και με τον πλέον επίσημο τρόπο λοιπόν, τα CDS της ελληνικής χρεοκοπίας δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν, εκείνοι επομένως που είχαν ποντάρει στο default, καλούνται πλέον να συμβιβαστούν με την απτή πραγματικότητα των ακυρωμένων προσδοκιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου